Lippukunta

Mellilän Menninkäiset on vuonna 1993 perustettu yhteislippukunta. Toimimme pääasiassa Loimaan kaupungin Mellilän kylässä, mutta toimintaamme ovat tervetulleita melliläläisten lisäksi myös loimaalaiset ja ulkopaikkakuntalaiset niin halutessaan. Jäsenmäärämme on noin 120 (2022) ja olemmekin Saviseudun alueen suurin lippukunta jäsenissä mitattuna.

Menninkäisten Kolo sijaitsee osoitteessa Asemantie 14, 32300 MELLILÄ. Ikäkausikohtaiset partioryhmämme sudenpennuista samoajiin ovat Kolomme aktiivisimmat käyttäjät, mutta Koloa käytetään monipuolisesti kaikkien ikäkausien kokoontumisiin ja lisäksi tarvittaessa tukikohtana partiotapahtumille. Kolon lisäksi Menninkäisillä on käytössään oma pienimuotoinen retkeilyalue Hevonlinna, joka sijaitsee Hevonlinnan harjun tuntumassa Kosken ja Mellilän rajamaastossa. Hevonlinna on aktiivisessa käytössä ja siellä on järjestetty myös alueleirejä.

Lippukunnassamme on käytössä Suomen Partiolaisten sovellettu suoritusmerkkijärjestelmä. Jänkäsusi-aktiivisuusmerkkijärjestelmä tuli lippukunnassamme käyttöön vuoden 2008 alussa.


Mellilän Menninkäiset osallistuvat omien tapahtumiensa lisäksi aktiivisesti ja monipuolisesti Lounais-Suomen Partiopiirin ja Suomen Partiolaisten tapahtumiin. Menninkäiset tunnetaan kotimaassa ja maailmalla erityisesti erähenkisyydestään, rakentelutaidoistaan ja partiotaitokilpailukokemuksestaan. Partiotaitokisojen saralla järjestämmekin lähes poikkeuksetta joka kevät oman paikallisen Peikkoralli-kisamme. Vuonna 2023 Peikkoralli kulkee nimellä Saviralli 2023, joka on Lounais-Suomen Partiopiirin kevätmestaruuskisa seikkailijoille ja tarpojille, ja se järjestetään yhteistyössä Saviseudun alueen muiden lippukuntien kanssa.


Vuosi 2023 on Mellilän Menninkäisille erityisen tärkeä vuosi, sillä juhlistamme lippukuntamme 30-vuotista taivalta paitsi monin eri tapahtumin, myös lippukuntamme 30-vuotishistoriikin kokoamisen muodossa.