Historia


Lippukuntamme perustettiin vuonna 1993. Alulle panijana toimivat Olli-Pekka ja Leena Hongiston lisäksi Hanna Seppälä, joka toimikin lippukuntamme ensimmäisenä lippukunnanjohtajana. Pian hommat kuitenkin siirtyivät O-P:n ja Leenan hoiviin viime vuosiin asti.

Aluksi kokoonnuimme Soron vanhalla tilalla Vähä-Perässä. Sieltä siirryimme Vähä-Perän ala-asteen kautta Mellilän Nuorisotilaan, jossa kokoonnuimmekin pari vuotta. Nuorisotilan muuton vuoksi muutimme väliaikaisesti Veturinpuiston Ryhmiksen tiloihin. Nykyiseen Asematien koloon pääsimme kotiutumaan v. 1997.

Silloisen Mellilän kunnan, nykyään Loimaan kaupungin omistama huoneisto toimii mainiona tukikohtana viikoittaisille kokoontumisillemme. Mellilän seurakunnalta olemme saaneet vuokralle maita Hevonlinnalta, Mellilän koillisnurkasta. Kunta ja seurakuntaliitosten myötä vuokraamme aluetta nykyään Loimaan Seurakunnalta, Nämä metsät antavat meille loistavat mahdollisuudet toteuttaa itseämme luonnossa, sillä menninkäisen luontainen koti on metsässä. Hevonlinnalle olemme rakentaneet Mellilän Hirsityön lahjoittaman Mökin, Oksasen eli puuvajan, Ruokailukatoksen, Kodan ja viimeisimpänä laavun v. 2007 vanhan tuhoutuneen tilalle.

Vartioita ja laumoja Menninkäisillä on ehtinyt olla jo monia. Rohmu aloitti toimintansa heti lippukunnan alussa. Aluksi seurana olivat Leiritytöt ja Keskipörhölät. Rohmut ja Keskipörhölät ovat kasvaneet jo johtajaikäisiksi. 2000 luvulle saapuessa viikkotoiminnassa olivat Kyttis, Eräpojaat, Wartiohait, Tervaleijonat, Pirajat ja Komiat. 2010- luvulla tominnassa ovat olleet Filepihvit, Pöllokalatkalat , Merikotkan, Supertähdet ja Saterkaarilaamat.

Jäsenmäärä on vuosien aikana kasvanut tasaiseen tahtiin ja viime vuosina se on vakiintunut 80:n paremmalle puolelle. Partio onkin suosittu harrastus Mellilän kylässä. Lippukunnan 10-vuotisjuhlaleiri Solmu/Umpisolmu järjestettiin paikallisten partiolippukuntien kanssa Keuruun kauniissa järvimaisemissa v. 2003. 15-vuotis leiriä vietettiin 2008 Evon leirikeskuksella Vänskap leirin merkissä Pohjoismaalaiset ystävyys lippukuntien kanssa. 20 vuotisleirille matkustimme Tanskaan Vänskap 2013 joka oli jatkoa 2008 leirille.

V-SP:n talvileiri Huovintaiga järjestettiin kotinurkilla Mellilässä 23.-27.2.2005. MeMe oli vahvasti edustettuna ylimmästä johdosta pienimpään menninkäiseen. Ilman MeMe:n vahvaa panostusta ei tätä leiriä olisi ollut näin laajassa mittakaavassa. MeMe oli myös jäsenmäärällä mitattuna suurin lippukunta.

Toiminta Mellilässä on ollut alusta asti aktiivista. Olemme ehtineet osallistua monille leireille, niin piirin-, kuin valtakunnallisella- ja kansainväliselläkin tasolla, muun-muassa Ruotsissa, Tanskassa, Englannissa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.

PT-kisoja vartiomme ovat kiertäneet myös mukavasti lähtien oman lippukunnan kisoista aina SM-tasolle saakka. Nykyään omaa kisaperinnettämme vahvistaa vuodesta 2001 lähtien järjestetty Peikkoralli.

Piirin tason ensimmäinen mestaruus saavutettiin 2010, kun Wartiohait voittivat L-SP:n talvimestaruuskisojen punaisen sarjan. Kevät 2010 jatkui voitokkaasti, sillä vihreässä sarjassa kisanneet Stuntmani voittivat lippukunnan ensimmäisen SM-kullan. Wartihaiden vanavedessä juhlivat myös Pirajat ja viimeisintä kisamenestystä on ylläpitänyt Championsit, jotka voittivat piirimestaruuden 2020.